Új termékünk az ‘Aktivált’ aszalt bio hajdinacsíra
Annyira szeretjük a csíráztatott hajdinát, hogy mostantól, mint alapanyag, elkészítjük nektek!
Miért szeretjük? A hajdina magok sok lassan felszívódó szacharidot tartalmaznak, ezért glikémiás indexük nagyon alacsony. Fehérjéik összetétele sokkal komplettebb, mint a gabonaféléké. A citromsav, almasav és oxálsav elősegíti az emésztést. A hajdina sok, többféle B-vitamint és ásványi anyagot (kálium, magnézium, foszfor, vas, kalcium) tartalmaz. A csíráztatott mag kellemes ízű, ropogós, közvetlenül nassolásra is való vagy nyers sütemények tésztájába, reggelihez joghurtba, krémekbe, levesbe keverve, salátára szórva.
A hajdinánál a csíráztatás és az aszalás természetes módszerét használjuk, ami azt biztosítja, hogy alapanyagaink megőrzik vitamin és ásványi anyag tartalmukat, A tiszta vízbe 8-12 órára áztatott mag megszívja magát nedvességgel. A magban lévő enzimek és tápanyagok ezalatt aktiválódnak, melynek hatására a növekedési folyamatok elindulnak és a magban rejlő energiák életre kelnek. Ezt a tápanyagdús állapotot őrizzük meg neked a 42 fokon történő aszalással!
Visszazárható csomagolásban kapható, ami segít megőrizni ropogós állagát.
Bio Csíráztatott, aszalt ‘aktivált’ hajdina – Itt tudod megvásárolni!
– különböző kiszerelésben: 250 g, 500 g, 1000 g –