Hírek

Új termékünk az ‘Aktivált’ aszalt bio hajdinacsíra

Posted On április 30, 2015 at 11:22 de. by / No Comments

Annyira szeretjük a csíráztatott hajdinát, hogy mostantól, mint alapanyag, elkészítjük nektek!

Miért szeretjük? A hajdina magok sok lassan felszívódó szacharidot tartalmaznak, ezért glikémiás indexük nagyon alacsony. Fehérjéik összetétele sokkal komplettebb, mint a gabonaféléké. A citromsav, almasav és oxálsav elősegíti az emésztést. A hajdina sok, többféle B-vitamint és ásványi anyagot (kálium, magnézium, foszfor, vas, kalcium) tartalmaz. A csíráztatott mag kellemes ízű, ropogós, közvetlenül nassolásra is való vagy nyers sütemények tésztájába, reggelihez joghurtba, krémekbe, levesbe keverve, salátára szórva.

hajdina csíráztatott

A hajdinánál a csíráztatás és az aszalás természetes módszerét használjuk, ami azt biztosítja, hogy alapanyagaink megőrzik vitamin és ásványi anyag tartalmukat,  A tiszta vízbe 8-12 órára áztatott mag megszívja magát nedvességgel. A magban lévő enzimek és tápanyagok ezalatt aktiválódnak, melynek hatására a növekedési folyamatok elindulnak és a magban rejlő energiák életre kelnek. Ezt a tápanyagdús állapotot őrizzük meg neked a 42 fokon történő aszalással!

Picture 30

Visszazárható csomagolásban kapható, ami segít megőrizni ropogós állagát.

Bio Csíráztatott, aszalt ‘aktivált’ hajdina – Itt tudod megvásárolni!
– különböző kiszerelésben: 250 g, 500 g, 1000 g –

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.