Nyers vegán ételek

MIK A NYERS VEGÁN ÉTELEK?

A nyers vegán étkezésben ételeinket nem hevítjük 41°C fölé. Így az élelmiszerek megőrzik értékes enzimjeiket és tápanyagaikat, valamint íz és illatanyagaikat is. Ez az étrend optimális tápanyag ellátottságot és energiaszintet biztosít szervezetünk számára.

MIT TARTALMAZNAK A NYERS VEGÁN ÉTELEK?

Ez a táplálkozás elsősorban nyers zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, ezen kívül pedig olajos magvakat, csírákat. A zöld leveleket különböznek a zöldségek csoportját alkotó növényektől. Legértékesebb kincsük a klorofill, a növények vére, sűrített napenergia. Rengeteg tápanyagot és erőt biztosíthatnak szervezetünk számára, és olyan kivételes helyzetben vannak, hogy párosíthatóak pl. a gyümölcsökkel is.

MIT NEM TARTALMAZNAK A NYERS VEGÁN ÉTELEK?

A nyers vegan ételek nem tartalmaznak:

– Sem finomított élelmiszereket, sem állati eredetű hozzávalókat (esetleg mézet)

– tartósítószert, mesterséges anyagokat és ízfokozókat.

 Fontos szem előtt tartanunk, hogy étkezésünk 80-90 %-át nyers ételek alkossák. Íly módon egy teljes értékű, lúgosító hatású étrendet alakíthatunk ki magunknak, mely fizikai és szellemi képességeinket is megsokszorozza. Ha elindulunk ezen az úton, megtapasztalhatjuk, milyen tökéletes a természet. Milyen olajozott rendszert alkotott! S ha kicsit visszatekintünk régebbi életvitelünkre elcsodálkozunk, hogyan is élhettük túl mindazt, amit elkövettünk magunk ellen. Természetesen mindannyian mások vagyunk, és mindannyiunknak mások az igényei, szükségletei. Ne kövessünk irányzatokat, hallgassunk testünk jelzéseire, íly módon könnyebben és tartósabban érhetjük el optimális egészségi szintünket.

MIK AZ ÁTMENETI ÉTELEK?

Az átmeneti ételek segítik az átmenetet a főtt és a nyers ételek között. Általában valamilyen főtt gabonát jelentenek nyers zöldségekkel együtt elkészítve. Erre azért van igény sokszor, mert a  nyers étkezésre való áttérés nem egyik napról a másikra történik. A megszokott érzést adják, miközben sokkal több nyers alapanyagot “rejtenek”, mint teljesen főtt társaik. Ha szeretnél egyre több nyers ételt belevinni az étrendedbe, de ezt (még) nem tudod 100%-osan megtenni, akkor neked valók az átmeneti ételek.

nyers vegan etelek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.