Rólam

répakonyha magamról

Üdvözöllek a RépaKonyhában!

Repka Ágnes vagyok. Az egészségedet és a környezetet is tápláló ételekkel foglalkozom. Hogyan lehet egy étrend egészséges és “zöld” is? Erről olvashatsz az ‘Egészséges táplálkozás’ menüpontban.

2010 óta működik a RépaKonyha blog, tapasztalataim, hírek, inspirációk megosztására. Fő témám az egészséges életmód és táplálkozás, a vegetariánus ételektől a nyers vegan ételekig.

Az ÉletKonyha egyik alapító tagja vagyok (www.eletkonyha.hu), 2015 januárban pedig elindítottam a Plant life öko vegán életműhelyt. A Plant life egy nyers vegán termékeket készítő üzem-konyha-bolt egyben, amit heti egyszer, keddenként kinyitunk a nyilvánosságnak. Ilyenkor bio alapanyagokból készült, friss nyers vegán ételekkel készülünk, de a webshopunkban található édességek, aszalványok, alapanyagok is megvásárolható helyben.

TERMÉSZETES ALAPANYAGOK – TÁPLÁLÓ ÉTEL

Meggyőződésem, hogy az emberek egészsége mellett a Földünk egészségét is óvnunk kell, hiszen a természettől kapjuk táplálékunkat. Ehhez a táplálékhoz elengedhetetlen a vegyszermentes, jó minőségű, friss alapanyag. Ezt megtermelhetjük mi magunk, egy közösségi kertben, az utca szélén, egy ökofaluban vagy beszerezhetjük közvetlenül a termelőktől. Azaz Ehető kerteket! Ezt a koncepcót népszerüsítem, nemzetközi tapasztalatcseréket szervezve, a Zöld Fiatalok Egyesületénél. Az Ehető kerteket programról bővebben az Ehető kerteket menüpontban vagy a (www.ehetokerteket.wordpress.com) olvashattok. Az ezutáni, 2 éves nemzetközi programom, az Étel Jövője (Future of food) 2013-2015 között zajlott. (www.fof.gaiaysofia.com)

TÖRTÉNETEM

Tipikus vidéki családban nőttem fel, amiben édesapám egészségmegújító életmód- és étrendreformja meghatározó állomás volt.

A BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karán végeztem közgazdászként 2006-ban. Diplomamunkámat Az egészséges táplálkozás megvalósítása témából írtam.

A nyers ételekkel kapcsolatos tudásomat könyvekből, internetről, külföldi utazások által és a konyhában szereztem. Egy 2010 őszi franciaországi út élményei és kedves barátom, Joan van Rooijen (a Napeledel c. könyv szerzője) támogatása adta meg a kellő lendületet , hogy a saját étrendemben is központi (80-100% mértékben) szerepet kapjanak a nyers vegan ételek. Azóta is tapasztalom ennek az étrendnek a csodálatos hatását.

Ha megkívánom, alkalmanként fogyasztok savanyított tejterméket vagy tojást.

Amikor nem a konyhában vagyok, szeretek kertészkedni, futni, élvezni a természet szépségeit.

Köszönöm, hogy ellátogattál a RépaKonyhába!
Szeretettel,

Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.