Hírek

Már kapható a bio natto aszalva is, kiszállítással

Posted On február 10, 2016 at 2:30 du. by / No Comments

FullSizeRender

NATTO 納豆

A natto egy tradicinális japán étel.Fött szójabab fermentálásával készül. A fermentáció során a szójabab tápanyagai átalakulnak, értékes vitaminok és enzimek keletkeznek,a szójabab nehezen emészthetö anyagai lebomlanak és egy érett sajtokra emlékeztetö aroma alakul ki.

A nattoban rendkívül nagy koncentrációban van jelen a K-vitamin – sokszorosa bármely más ételben lévönek.Ráadásul a K-vitamin  leghatékonyabban hasznosítható fajtáját tartalmazza; a Menakinon-7-et (K2-vitamin). A K-vitaminnak fontos szerepe van többek között a csontritkulás, az érelmeszesedés, a fogszuvasodás és a cukorbetegség megelözésében.Mindössze heti háromszor 30g natto fogyasztásával elegendö K-vitaminhoz juthat szervezetünk.

Itt írunk bővebben a natto számtalan hatásáról az egészségre.

A natto fogyasztása

  • Hagyományosan fött rizzsel tálalják, szójaszósszal vagy wasabival ízesítve, újhagyma karikákkal megszórva. Felhasználása ma már nagyon változatos, sokféle rizses ételhez fogyasztják valamint tésztákra, tekercsekbe, szendvicsbe, levesbe teszik vagy egyszerüen pirítósra kenik. A csípös, pikáns ízekkel jól harmonizál.
  • Ha azt szeretnénk hogy értékes enzimei és vitamintartalma minél teljesebben megmaradjon akkor  úgy használjuk fel hogy ne melegedjen 42°C-nál magasabb hömérsékletre.

Összetetel: szójabab*,tisztított víz,Bacillus subtilis  (*Biokontroll Hungária Kft által ellenőrzött bio szójaba

Webshopunkban és konyhánkban kétféle változatban kapható:

– friss bio natto 90 g személyes átvétellel KEDDRE (Plant Life ételműhely Hollán E. u. 31) vagy SZOMBATRA (MOM parki biopiacra) Friss natto tárolása: 0-8 °C fokon. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 10 napig.

– aszalt bio natto (110 gramm van megaszalva 40 grammá). Ezt kiszállítással is lehet rendelni. Minőségét megőrzi 3 hónap.

Csomagolása: átlátszó, fedeles PLA (Polylactic acid) komposztálható tálka** 12039523_429118650606421_992918515707429816_n

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.