Már kapható a bio natto aszalva is, kiszállítással
NATTO 納豆
A natto egy tradicinális japán étel.Fött szójabab fermentálásával készül. A fermentáció során a szójabab tápanyagai átalakulnak, értékes vitaminok és enzimek keletkeznek,a szójabab nehezen emészthetö anyagai lebomlanak és egy érett sajtokra emlékeztetö aroma alakul ki.
A nattoban rendkívül nagy koncentrációban van jelen a K-vitamin – sokszorosa bármely más ételben lévönek.Ráadásul a K-vitamin leghatékonyabban hasznosítható fajtáját tartalmazza; a Menakinon-7-et (K2-vitamin). A K-vitaminnak fontos szerepe van többek között a csontritkulás, az érelmeszesedés, a fogszuvasodás és a cukorbetegség megelözésében.Mindössze heti háromszor 30g natto fogyasztásával elegendö K-vitaminhoz juthat szervezetünk.
Itt írunk bővebben a natto számtalan hatásáról az egészségre.
A natto fogyasztása
- Hagyományosan fött rizzsel tálalják, szójaszósszal vagy wasabival ízesítve, újhagyma karikákkal megszórva. Felhasználása ma már nagyon változatos, sokféle rizses ételhez fogyasztják valamint tésztákra, tekercsekbe, szendvicsbe, levesbe teszik vagy egyszerüen pirítósra kenik. A csípös, pikáns ízekkel jól harmonizál.
- Ha azt szeretnénk hogy értékes enzimei és vitamintartalma minél teljesebben megmaradjon akkor úgy használjuk fel hogy ne melegedjen 42°C-nál magasabb hömérsékletre.
Összetetel: szójabab*,tisztított víz,Bacillus subtilis (*Biokontroll Hungária Kft által ellenőrzött bio szójaba
Webshopunkban és konyhánkban kétféle változatban kapható:
– friss bio natto 90 g személyes átvétellel KEDDRE (Plant Life ételműhely Hollán E. u. 31) vagy SZOMBATRA (MOM parki biopiacra) Friss natto tárolása: 0-8 °C fokon. Minőségét megőrzi: gyártástól számított 10 napig.
– aszalt bio natto (110 gramm van megaszalva 40 grammá). Ezt kiszállítással is lehet rendelni. Minőségét megőrzi 3 hónap.
Csomagolása: átlátszó, fedeles PLA (Polylactic acid) komposztálható tálka**