Ismerkedés a sütőtökkel és néhány nyers vegán recept
ŐSZI SALÁTA
2 nagy tál salátához
25-30 dkg sütőtök
15 dkg spenót
2 db kisebb alma
1 marék az ÉletKonyha Fűszeres csíráztatott, aszalt napraforgómagjából
3-4 ek patogatott quinoa
1/2-1 dl extraszűz olíva olaj
2 ek fehér miso
bio citrom leve
himálaya só
1 darabka gyömbér
A sütőtököt megpucoljuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. Az almát is hasonlóan daraboljuk. A spenótot megmossuk és szintén csíkozzuk. Ráreszeljük a gyömbért, megszórjuk a napraforgómaggal.
Az olajat kikeverjük a miso-val, citromlével, sóval (sóból nagyon kevés is elegendő, ezek az alapanyagok önmagukban is nagyon ízletesek). Az öntetet belemasszírozzuk a salátába, majd megszórjuk a quinoa-val. Bár a pattogatott quinoa nem nyers, de nagyon finom ízt ad ennek az ételnek és rengeteg értékes tápanyag van benne. Ha nem akarunk kompromisszumot kötni, csíráztasd a quinoa-t saját magad 1,5 napig, majd azt is használhatod.
Inspiráció: Extraszűz
ISMERKEDÉS A SÜTŐTÖKKEL
Magas rosttartalma segít a rákbetegségek megelőzésében.