RépaKonyha Webáruház

KAROB POR

Nyers Karobpor

1900 Ft Áfával

Leírás

100% organikus, nyers KAROBPOR

A karobpor a szentjánoskenyérfa magjainak őrleménye. A nyers karob egy különleges (kalapácsos) őrlési móddal készítik, mely során nem melegítik a hőmérsékletet 40ºC fölé. Így íze lágyabb és édesebb lesz. A karobpor színében és illatában kakaóra hasonlító, vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdag, antioxidáns hatású por készítmény. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. Nincs benne koffein, theobromin és koleszterin.

Száraz hűvös helyen tartandó!

Bio nyers KAROBPOR Nettó tömeg: 250g

Származás: Olaszország

Felhasználási javaslat:

A KAROBPORT kakaóval megegyező módon használjuk. A kakaónál enyhébb és édesebb íze miatt többet kell adagolni belőle és csak kevéssé szükséges édesíteni. Felhasználható sütemények, krémek, reggeli italok, fagylaltok, más édességek készítéséhez és magas pektintartalma miatt sűrítésre is használható.

 

A karob fa

A mediterrán térségben élő, nagy termetű fa a 20 m-es magasságot is elérheti. Összetett (párosan karéjos) levelei 6-10 kemény tapintású levélkéből állnak. Sziromtalan virágai kicsik, vöröses színűek, közvetlenül az ágakon nőnek. Sötétbarna, mintegy 20 cm hosszú hüvelytermése, a szentjánoskenyér 8-12 magot zár magába, amelyek a termésfal húsos részébe ágyazódnak. (forrás: Wikipédia)