Új magvajakkal bővült választékunk!
CSÍRÁZTATOTT NAPRAFORGÓMAG VAJ
NYERS KAROBPOROS vagy NYERS KAKAÓS ízesítéssel!
200ML-ES üveg CSOMAGOLÁSBAN
A csíráztatott, aszalt vegyszermentes napraforgómagból készült nyers vajat bio nyers karobporral/nyers kakaóporral és bio kókuszvirág cukorral ízesítjük, hogy utóbbi esetben a gyerekek is fogyaszthassák így elkerülve a
Összetevők: csíráztatott- aszalt napraforgómag, bio kókuszvirágcukor, bio kakaópor / nyers karobpor
Megtalálod webshopunkban vagy a Plant life ételműhelyben!
“A napraforgómag energiatartalma a többi olajosmaghoz hasonlóan jelentős. Zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. Mértékkel fogyasztva (a nem sózott változatot!) fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert e zsírsavak hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, és a vérnyomást is kedvezően befolyásolják. Ezt a hatást támogatja fitoszterol-tartalma is. Élelmirost tartalma miatt a fent említett megbetegedésekben szenvedőkön kívül a cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősek számára is javasolható. A napraforgómag kiemelkedő B1-vitamin-forrás, melynek fontos szerepe van a szénhidrát-, aminosav- és az alkohol-anyagcserében. A vitaminok közül említést érdemel még E-vitamin-tartalma, mely jelentősen hozzájárul a káros szabad gyökök sejthártya- és DNS-károsító hatásának csökkentéséhez, ezért hasznos összetevője lehet a daganatmegelőző étrendnek, valamint sportolók számára is ajánlható. Az ásványi anyagok közül magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben. A magnézium és kalcium hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez, és a már kialakult betegség kezelésében is szerepe van, a kálium pedig támogatja a szív és az idegrendszer működését.” Forrás: Wikipédia