Az Étel Jövője

Az Étel Jövője Program partnerei

Posted On március 9, 2014 at 3:11 du. by / No Comments

cropped-banner

Az Étel Jövője Programban 4 másik szervezettel vagyunk kapcsolatban. Ismerd meg őket:


HOLLANDIÁBÓL

partnerek

The Gift Foundation (Az Adomány Alapítvány)

Az alapítvány embereket kapcsol össze. Van egy online piacterük van, ahol az emberek ingyenes szolgáltatásokat és dolgokat ajánlhatnak fel vagy kérhetnek.

A projecthez (a holland kordinátor jóvoltából) az alábbi témákkal, tudással kapcsolódnak: méltányos élelmiszerelosztás, Közösség által támogatott mezőgazdaság (CSA), vetőmag csere és kertészeti ismeretek, receptcsere, permakultúrás és biodinamikus kertészeti ismeretek, ehető vad növények ismerete, magfogási ismeretek, táplálkozási ismeretek – főleg ehető vad növények és élő ételek terén.


SPANYOLORSZÁGBÓL

375664_514880291915532_1750246874_n

Gaia y Sofia SLL

A Gaia y Sofia szervezet Spanyolország észak-keleti területén tevékenykedik.  Fő profilja: tanácsadás szociális-gazdasági konfliktusok és egészséges illetve fenntarható élelmiszer-rendszerek terén.  A praktikus ökológiai tudást szeretnék elérhetővé és érthetővé tenni különböző társadalmi csoportoknak. Ezt elméleti és praktikus tanfolyamok, elvonulások, fesztiválok szervezésével valósítják meg az alábbi témákban: “földtől az asztalig”, az Étel útja, bio kertészkedés és vegetariánus főzés, stb.

A partnerséghez az alábbi témákkal kapcsolódnak még: Közösségi mezőgazdaság, bio földművelés és állattartás, szezonális vegetariánus ételkészítés, mélyökológia, közösségszervezés.

 

ÍRORSZÁGBÓL

305684_341839475882966_1855066521_n
East Clare Közösségi Szövetkezet (East Clare Community Co-operative Society Limited)

www.eastclarecoop.com

Ez a 26 éve fennálló szervezet rengeteg oktatási, közösségi, szociális és vállalkozói tevékenység sikeres induló pontja volt.  Kiépítettek egy közösségi kertet, amihez egy oktató épület és egy közösségi kávézó is kapcsolódik. Éppen most épül egy közösségi termelői és oktató konyhájuk.

A partnerséghez az alábbi témákkal kapcsolódnak még: kertészkedés, eltevések, főzés, helyi élelmiszerek, közösségépítés.

NÉMETORSZÁGBÓL

partnerek3

Wilde-7 Schönefeldt & Zimmermann GbR

www.wilde-7.de

A Wilde-7 egy kis vállakozás a németországi Sieben Linden ökofaluban. Fő profiljuk, hogy Áprilistól Októberig, heti egyszer, frissen szedett, vad ehető növényeket küldenek szét szerte az országba megrendelőiknek. Így azt teszik, amit a legjobban szeretnek, ehető vadnövényeket gyűjtenek és erről tanítják az embereket. Ehhez vezetett túrákat is szerveznek és workshopokat, hogy az emberek hogyan ismerjék fel a növényeket, hogyan gyűjtsék őket és építsék be az étrendjükbe.

A partnerséghez az alábbi témákkal kapcsolódnak még: ehető vad növények és gyógynövények, nyers vegan étrend, bio kertészkedés, fenntartható és vegan mezőgazdaság.

A partnerekkel közös élményekről és eredményekről a projekt angol nyelvű oldalán olvashattok többet. 

A projektet az Európai Bizottság támogatja.EU_flag_LLP_HU-01

A kiadványban/közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.